Luoyang Mingzhen pravac čelika loptu co

Proizvodi

Knowledge
Dom > Izložba > Sadržaj

Kratka istorija čeličnih lopti

Source:Luoyang mingzhen ležajevi čelične kugle Co., Ltd | Updated: Sep 05, 2017

Steel Ball.jpg

Godine 1883. godine, FAG na nemačkom jeziku stvorio je prvu mlinčicu na svijetu. Njegov izgled je tako primitivan; njegova struktura je tako jednostavna; njegova veličina je tako skromna. Međutim, njegovo rođenje je stvorilo početak proizvodnje čelika od čelika. Istorija je bila 121 godina.

U polu-feudalnoj i polkolonijalnoj Kini, ne postoji kineska vlastita industrija. Za vreme anti-japanskog rata, NTN je osnovao fabriku ležišta (ZWZ prethodnik) za prilagođavanje za odr¾avanje ubojnih sredstava. Za kontrolu proizvodnje proizvodnih linija, upotreba čeličnih kuglica proizvede japanski proizvođači i isporučuju se u Kinu za montažu. 1948. godine, ZWZ je oslobođen. Jin deyuan, Song Shifa i ostali u fabrici tvornica ZWZ odlučili su da promene situaciju zaostalosti da kineski ne može proizvoditi čelične kuglice. U odsustvu tehnologije i crteža, oni proizvode opremu na svojim rukama, brušavajući cilindar u sferu, stvarajući kinesku prvu čeličnu loptu, stvarajući istoriju proizvodnje kineskih čeličnih kuglica.

Posle oslobađanja, pod ideološkim nadzorom centralne vlade želi da što pre restauriše nacionalnu ekonomiju, kako bi uspostavio novi kineski industrijski sistem, država je uspostavila niz velikih ključnih preduzeća. Kao nezaobilazni pribor u metalurgiji, poljoprivrednoj mehanici, hemikalijama, automobilima, traktoru, mašinskim alatima i vojnoj industriji - to je bez sumnje uključeno u redove. ZWZ je prvi put uključen u preduzeća ključnog razvoja. Kasnije, zbog potrebe za korejskim ratom, uspostavljen je HRB. ZWZ i HRB uvezli opremu za proizvodnju čeličnih loptica iz Sovjetskog Saveza, poslajući Gong Zhaoliang, Li Shiliang i druge da studiraju u Sovjetskom Savezu, uvozeci tehnologiju za proizvodnju čelične lopte i način upravljanja Sovjetskim Savezom.

U pedesetim godinama, fabrika Luoyang-a (uključujući radionicu za čeličnu loptu) navedena je kao jedan od 156 ključnih projekata koje je Sovjetski saveznik pomogao Kini. Cijeloj fabrici je pomogao Sovjetski Savez. Izgradnja ZWZ, HRB i LYC ukazuje na to da su kineski proizvođači čelične kugle ušli u sistematsku, obimnu i industrijsku proizvodnju. Zbog uticaja uslova i transplantacije sovjetskog proizvodnog režima, preduzeća ležaja su se promenila sa prstena, valjkastih elemenata i kaveza sve dok se svi procesi sklapanja ne završe od strane preduzeća. Čelična lopta je važna uloga u ležajevima. Da bi zadovoljili potrebe za podudaranjem preduzeća, fabrika za proizvodnju čelika ZWZ, HRB i LYC postavila je sopstvenu radionicu za proizvodnju čelične lopte pomoću stručnjaka Sovjetskog Saveza. Počeli su proizvoditi čelične kugle u velikoj količini i obrađivali su brojne kičme za proizvodnju čelika. Kao što je bilo, ZWZ, HRB i LYC su rodno mesto kineskih čeličnih lopti.

Tada proizvodnja lopte nije imala nacionalni standard. Koristio je Sovjetski Savez GOCT3722 standard, a proizvodni razred čelične lopte je Ⅰ, Ⅱ i Ⅲ (ekvivalentan sadašnjim G10, G20 i G40). Što se tiče stvarne proizvodnje, više od 95% je razred Ⅲ i samo vrlo mala količina proizvoda je ocjena Ⅱ. Sa gore navedenim postupkom, razred Ⅰ se ne može proizvesti. Za neke vojne proizvode, on ima posebne zahteve. Povećavaće se u jednoj metodi lappinga, kako bi se zadovoljile zahteve za ocenom, ali ova metoda ima dosadan proces, nisku efikasnost proizvodnje, veliku razliku u žlebu i visoke troškove proizvodnje.

Sa reformom i otvaranjem, kineska industrijska industrija se brzo razvila. Naročito uvođenje stranog kapitala i dodavanje privatnog kapitala, ubrzava razvoj kineske industrije ležaja. Kao važan deo nosača "čelična lopta", ušao je u redove proizvodne moći sa ležajem.


Upit

Ako imate bilo koji upit o navodnim ili suradnju, slobodno nam e-mail na info@mzsteelball.com ili koristite sljedeći obrazac za upite. Naš prodajni predstavnik će vas kontaktirati u roku od 24 sata. Hvala vam na vašem interesu za naše proizvode.

Obratite nam se
Adresa: Liupo selo, Mangling grad, Yanshi, Luoyang, Henan, Kina.
Telefon: +86 (0)379 6439 0720
Faks: +86 (0)379 6439 0720
E-pošte:info@mzsteelball.com
Dom | o nama | Proizvodi | Tehničke informacije | Foto Galerija | Vijesti i događaja | Obratite nam se | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica