Luoyang Mingzhen pravac čelika loptu co

Proizvodi

Knowledge
Dom > Izložba > Sadržaj

Kratak uvod Čeličnog kugličnog ležišta

Source:Luoyang mingzhen ležajevi čelične kugle Co., Ltd | Updated: Aug 18, 2017

Steel Ball Bearing.jpg

Čelični kuglični ležaj je vrsta kotrljajućeg ležaja. Kugla sferne legure postavljena je sredinom unutrašnjeg prstena i spoljnjeg prstena. Smanjuje trenje u procesu prenosa snage i poboljšava efikasnost prenosa mehaničke snage na valjani način. Čelični kuglični ležaj ne može nositi teže opterećenje, češće se javlja u laganim industrijskim mašinama.

Čelični ležaj uglavnom sadrži četiri osnovne komponente: kugle, unutrašnji prsten, spoljni prsten i držač. Opći industrijski čelični kuglični ležajevi ispunjavaju AISI 52100 standard. Čelična lopta i prsten su obično izrađeni od visokog hromiranog čelika i tvrdoća Rockwell-a se kreću od HRC 61 do HRC 65.

A tvrdoća držača je niža od čelika i prstena. Njegov materijal uključuje metal (kao što su: srednjeg ugljeničnog čelika, aluminijumske legure) ili nemetalnih (kao što su: Teflon, PTEF, polimerni materijal). Rotacioni otpor kotrljanja valjkastog ležišta je manji od nosača listova. Dakle, temperatura koja je nastala usled trenja relativno je niža pri istoj brzini.

Čelični kuglični ležaj se uglavnom koristi u opremi za mehanički prenos pri niskom opterećenju. Površina ležišta čeličnog kugličnog ležaja je mala i skloni mu ozbiljnom mehaničkom oštećenju u slučaju brzog rada. Dakle, u teškim mehaničkim menjačima često koristi igličasti valjčasti ležaj kako bi povećao površinu ležaja, poboljšao efikasnost mehaničkog prenosa i smanjio mehaničko oštećenje.

Čelični kuglični ležaj menja trenje ležišta, koristeći trenje za trenje. Na taj način se smanjuje fenomen trenja između površina ležišta, što povećava životni vek ventilatora. Zbog toga se produžava život radijatora. Nedostaci su da je proces složeniji, troškovi se povećavaju. U međuvremenu, on donosi veću radnu buku.


Upit

Ako imate bilo koji upit o navodnim ili suradnju, slobodno nam e-mail na info@mzsteelball.com ili koristite sljedeći obrazac za upite. Naš prodajni predstavnik će vas kontaktirati u roku od 24 sata. Hvala vam na vašem interesu za naše proizvode.

Obratite nam se
Adresa: Liupo selo, Mangling grad, Yanshi, Luoyang, Henan, Kina.
Telefon: +86 (0)379 6439 0720
Faks: +86 (0)379 6439 0720
E-pošte: info@mzsteelball.com
Dom | o nama | Proizvodi | Tehničke informacije | Foto Galerija | Vijesti i događaja | Obratite nam se | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica