Luoyang Mingzhen pravac čelika loptu co

Proizvodi

Knowledge
Dom > Izložba > Sadržaj

Karakteristike lijevanih čeličnih kuglica

Source:Luoyang mingzhen ležajevi čelične kugle Co., Ltd | Updated: Aug 08, 2017

Casting Steel Ball.jpg

Livena lopta je proizvedena livenjem. Obično se koristi u cementnim pogonima, elektranama, hemijskim postrojenjima, fabrici kvarcnog pijeska, fabriku silikatnog peska i tako dalje.

Čelična lopta od čelika može se podeliti u tri kategorije zbog različitog sadržaja hroma: visoka hromirana čelična kugla, srednja hromirana čelična kugla i niska hromirana čelična kugla. Međutim, zbog razlika u sadržaju hroma čelične kugle od lima, njihove karakteristike nisu iste. Svaka od čelične kugle odlivenog se opisuje odvojeno kako je navedeno u nastavku:

1. Indikatori kvaliteta visokih hromiranih čeličnih kuglica

Sadržaj hroma hromirane čelične kugle je veći ili jednak 10,0%. Sadržaj ugljenika je između 1,80% i 3,20%. Prema nacionalnim standardima, tvrdoća čelične kugle visoke čvrstoće mora biti najmanje 58HRC a vrednost udara trebala bi biti veća ili jednaka 3.0j / cm2. Da bi se postigla tvrdoća, velika hromirana čelična kugla mora koristiti kaljenje visoke temperature i temperiranje. Trenutno postoje dvije metode visokog hromiranog čelika za gašenje kuglica u domaćinstvu, uključujući kaljenje ulja i gašenje vjetrova. Ako je tvrdoća testa visoke kromirane lopte manja od 54HRC, to znači da nije ugašeno.  

2. Indikatori kvaliteta srednje hromirane čelične kuglice

Sadržaj hroma srednje hromirane čelične lopte kreće se od 3,0% do 7,0%, a sadržaj ugljenika je između 1,80% i 3,20%. Njegova vrednost uticaja ne bi trebala biti manja od 2,0 j / cm2. Nacionalni standardi zahtevaju tvrdoću srednje hromirane lopte treba biti veći ili jednak 47HRC. Da bi se osiguralo kvalitet, srednja kromirana čelična kugla treba da bude visokotemperaturna temperacija da bi se eliminisao stres za lijevanje. Ako je površina čelične kuglice crna i crvena, dokazano je da se čelična kuglica tretira visokim temperaturnim kaljenjem. Ako površina čelične lopte još uvek ima metalnu boju, možemo procijeniti da se čelična lopta ne tretira.

3. Indikatori kvaliteta niske hromirane čelične kugle

Uopšteno govoreći, sadržaj hroma u nisko hromiranoj čeličnoj lopti kreće se od 0,5% do 2,5%, a sadržaj ugljenika je između 1,80% i 3,20%. Prema tome, prema nacionalnim standardima, tvrdoća niske hromirane čelične kugle ne bi trebalo da bude manja od 45HRC, a vrednost udara ne bi trebala biti manja od 1,5 j / cm2. Kugla od niskog hromiranog čelika takođe treba visoku temperaturnu temperaciju kako bi osigurala kvalitet. Ovaj tretman može eliminisati stres za lijevanje. Ako je površina čelične kugle duboka, dokazano je da se čelična kuglica tretira visokom temperaturnom temperacijom. Ako površina čelične lopte još uvek ima metalik boja, možemo proceniti da se čelična lopta ne tretira.


Upit

Ako imate bilo koji upit o navodnim ili suradnju, slobodno nam e-mail na info@mzsteelball.com ili koristite sljedeći obrazac za upite. Naš prodajni predstavnik će vas kontaktirati u roku od 24 sata. Hvala vam na vašem interesu za naše proizvode.

Obratite nam se
Adresa: Liupo selo, Mangling grad, Yanshi, Luoyang, Henan, Kina.
Telefon: +86 (0)379 6439 0720
Faks: +86 (0)379 6439 0720
E-pošte:info@mzsteelball.com
Dom | o nama | Proizvodi | Tehničke informacije | Foto Galerija | Vijesti i događaja | Obratite nam se | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica