Luoyang Mingzhen pravac čelika loptu co

Proizvodi

Knowledge
Dom > Izložba > Sadržaj

Razvoj tehnologije proizvodnje kineskih čelika (Ⅰ)

Source:Luoyang mingzhen ležajevi čelične kugle Co., Ltd | Updated: Sep 14, 2017

Steel Ball.jpg


Razvoj kineske tehnologije proizvodnje čelične kugle može se podijeliti u četiri faze.

Prva faza se desila pre osamdesetih. Od 50-tih, ZWZ, HRB i LYC su u potpunosti predstavili tehnologiju proizvodnje čelične kuglice u Sovjetskom Savezu, stvarajući proizvodnu istoriju kineske čelične kugle, koja postavlja temelje kineskog budućeg razvoja tehnologije čelične lopte. Do osamdesetih godina, u periodu od oko 20 godina, proces proizvodnje kineskog čelika je u osnovi model sovjetskog. Oprema uglavnom dominira Sovjetski Savez, ali i Nemac. U 60-im, SMTW je počeo zajednički razviti prvu seriju nacionalne proizvodnje brusilice 3M4630 sa fabrikom cilindara Šangaj. U sedamdesetim godinama, najveće tehnološko poboljšanje bilo je testiranje i proučavanje procesa brušenja. Tada je fabrika u kojoj je ležala Sichuan Jintang predstavila rumunsku opremu za obradu metala, koja je izazvala pažnju kolega ZWZ i Šangaja. Pod podrškom lidera ležajevog biroa, razvijena je studija dve legure livenog gvožđa za obradu čelične lopte. Dve fabrike čeličnih kuglica koriste svoje prednosti i saradnju aspekata livenja, uspešno testiraju brusnu ploču za obradu loptica. Nakon što je stara oprema uspešno poboljšana, projektovana je i proizvedena mlinska lampa. Proba u ovom procesu značajno je smanjila troškove obrade čelika od čelika, poboljšavajući kvalitet površine i preciznost obrade datoteke. Što je još važnije, ovaj proboj ljudima je otkrio: tehnologiji je potreban stalni razvoj; postoji razvoj, kvalitet i efikasnost.

Druga faza je bila za period od 1981. do 1985. godine, to je bilo u periodu "65" plana. Zbog kvaliteta kineskih ležajeva, posebno buke, očigledno zaostaju u inostranstvu. Ležaji se ne mogu izveziti, a motore treba zameniti stranim ležajevima za izvoz. Delegacija je otišla u inostranstvo radi pregleda, dobila je zaključni komentar: motorički ležajevi moraju da pređu kombinovani test vibracije. Čelične lopte moraju koristiti G10, koristeći tehnologiju lapinga umesto procesa poliranja. Za ovo, ležajevi biro je organizovao tehničko osoblje fabrike čelične kugle i formirao projekat za čeličnu loptu G10. Projekat su dijelili Shanghai Steel Ball Factory i Hubei Steel Ball Factory. Oni su koristili proces velikog ciklusa super-laping umesto tradicionalne tehnologije poliranja za poboljšanje kvaliteta površine i sferičnu preciznost čeličnih lopti. On je eliminisao postupak poliranja, čineći kvalitet lopte na novom nivou, koristeći kombinovanu metodu za postizanje zahtjeva za niskim nivoom buke u to vrijeme. Ovaj rezultat se široko promoviše u industriji. Istovremeno, kako bi se ubrzao razvoj ležajeva i tehnologija čelične kugle i što je pre moguće držati se s međunarodnim standardima, Šangaj Bearing Company je pojačao kontakte, posjete i pregovore sa stranim preduzećem za ležište. A u januaru 1985. oni su poslali prvu seriju osoblja u Japan NTN za obuku tehnologije proizvodnje čelične kugle. Cilj je bio da u potpunosti sagleda međunarodnu naprednu tehnologiju proizvodnje i menadžmenta, što je u najkraćem mogućem roku preuzeo međunarodni nivo.


Upit

Ako imate bilo koji upit o navodnim ili suradnju, slobodno nam e-mail na info@mzsteelball.com ili koristite sljedeći obrazac za upite. Naš prodajni predstavnik će vas kontaktirati u roku od 24 sata. Hvala vam na vašem interesu za naše proizvode.

Obratite nam se
Adresa: Liupo selo, Mangling grad, Yanshi, Luoyang, Henan, Kina.
Telefon: +86 (0)379 6439 0720
Faks: +86 (0)379 6439 0720
E-pošte:info@mzsteelball.com
Dom | o nama | Proizvodi | Tehničke informacije | Foto Galerija | Vijesti i događaja | Obratite nam se | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica