Luoyang Mingzhen pravac čelika loptu co

Proizvodi

Knowledge
Dom > Izložba > Sadržaj

Uticaj materijala na čelične kugle na proizvodni proces

Source:Luoyang mingzhen ležajevi čelične kugle Co., Ltd | Updated: Jun 16, 2017

Wear-resistant Steel Balls.jpg


Proces proizvodnje čeličnih kuglica je ključni faktor u određivanju njihovog vijeka trajanja. Ako postoje kvarovi tokom površine kuglice ili unutrašnje proizvodnje, kao što su skupljanje, pukotine, intrakristalni i tako dalje, to neće samo smanjiti performanse čeličnih kuglica, niti čak dovesti do prekida čelika.

Razumljivo kovanje, lijevanje i postupak toplotne obrade moraju biti sastavljeni u proizvodnji čeličnih kuglica. Na primer, za lopticu od visokog hroma od livenog gvožđa, treba ga sipati i koristiti racionalno hladno gvožđe, a strogo kontrolisati temperaturu livenja i druge mere. Na taj način, čelične kugle dobijaju dobru saglasnost i uslove punjenja u lijevanju i dobiju gustu unutrašnju organizaciju, a zatim oslabaju fenomen grubog zrna. Proces toplotne obrade čeličnih kuglica određuje realizaciju njegovih mehaničkih svojstava i distribucije karbida. Sastav čeličnih kuglica sadrži određenu količinu hroma i drugih legirajućih elemenata, pa kako se napraviti ovi legirni elementi koji stvaraju tvrdo mesto karbida igraju punu ulogu je faktor za razvoj postupka toplotne obrade koji treba razmotriti.

Materijali čeličnih kuglasti otpornih na habanje su najčešće niskougljenična legura, visoki manganov čelik, visoki hromirani liv i čelik visokog ugljenog legura visokog ugljenika.

Čelična lopta sa niskim ugljeničnom legu ima dobru žilavost i povoljnu cijenu, a vijek trajanja je više od 1 puta veći nego lopta sa niskim hromom.

Visok manganski čelik ima dobru žilavost, njegove specifične performanse u površinskom sloju Ai mogu brzo da stvore otvrdnjavanje. Indeks radnog otvrdnjavanja je 5-7 puta veći od drugih materijala, može efikasno poboljšati otpornost na habanje. Ali premisa je pod uticajem većeg udara ili kontaktnog stresa i može se postići.

Liveno gvožđe visokog hroma je materijal otporan na habanje sa odličnim osobinama protiv habanja.

Visokogljični čelik visokog manganskog legura je konstrukcijski čelik od legure uglavnom sadrži hrom, molibden i druge elemente. Ima visoku tvrdoću i dobru žilavost.


Upit

Ako imate bilo koji upit o navodnim ili suradnju, slobodno nam e-mail na info@mzsteelball.com ili koristite sljedeći obrazac za upite. Naš prodajni predstavnik će vas kontaktirati u roku od 24 sata. Hvala vam na vašem interesu za naše proizvode.

Obratite nam se
Adresa: Liupo selo, Mangling grad, Yanshi, Luoyang, Henan, Kina.
Telefon: +86 (0)379 6439 0720
Faks: +86 (0)379 6439 0720
E-pošte: info@mzsteelball.com
Dom | o nama | Proizvodi | Tehničke informacije | Foto Galerija | Vijesti i događaja | Obratite nam se | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica